Logo- og profildesign

Bedriftens navn i en bestem form, en bestemt farge og kanskje sammen med et symbol – det er en logo. Logo er bedriftens grafiske ansikt utad, identiteten, og danner førsteinntrykket du får av virksomheten. Her er et lite utvalg av våre logojobber.

Design for teater og oppsetninger

 Vi har i mange år laget grafisk profil og alt av materiell for Teaterkråkenes og A.P.P.L.A.U.S. sine oppsetninger. 

All grafisk profil og design, program, annonser for trykk og digitale flater.

Vi er her for deg! La oss sammen skape gode ideer og digitale løsninger!

Send oss gjerne en melding og vi kontakter deg!

  Hva kjennetegner en bra logo?

  En bra logo er et viktig element i et varemerkes identitet og kan ha stor innvirkning på hvordan et selskap eller produkt oppfattes av publikum. Her er noen kjennetegn som vanligvis kjennetegner en bra logo:

  Enkelhet: En god logo er enkel og lettfattelig. Den skal være umiddelbart gjenkjennelig og enkel å huske. Unngå for mye kompleksitet, da det kan gjøre logoen vanskelig å gjenkjenne i ulike sammenhenger.

   

  Unikhet: En vellykket logo skiller seg ut fra konkurrentene og er unik for merket eller selskapet det representerer. Det bør ikke forveksles med andre logoer.

   

  Skalérbarhet: En bra logo fungerer godt i ulike størrelser og på forskjellige plattformer, fra små ikoner på en nettside til store reklameplakater. Den bør beholde sitt klare utseende og gjenkjennelighet uavhengig av størrelsen.

   

  Passende fargevalg: Farger spiller en viktig rolle i logoens følelse og budskap. Fargevalget bør være nøye gjennomtenkt og passende for merket eller selskapet det representerer. Enkelte logoer kan også fungere i svart-hvitt for å sikre allsidighet.

   

  Relevans: Logoen bør kommunisere noe om selskapets eller produktets identitet eller bransje. Den bør være relevant for målgruppen og bruke symboler, figurer eller skrifttyper som har mening i sammenheng med merket.

   

  Tidsbestandighet: En god logo bør ikke bli foreldet for raskt. Selv om det er fristende å følge de siste trendene, er det viktig å vurdere om logoen vil forbli tidløs og relevant i årene som kommer.

   

  Passende skrifttype: Hvis logoen inkluderer tekst, bør skrifttypen være lesbar og passende for merket. Noen selskaper velger å lage en spesialdesignet skrifttype som er unik for logoen.

   

  Balanse: Logoen bør ha en visuell balanse mellom alle elementene, inkludert figurer, tekst og eventuelle grafiske elementer. Dette gjør at logoen ser harmonisk ut.

   

  Memorable: En bra logo er minneverdig. Den bør etterlate en varig inntrykk hos folk og være lett å gjenkjenne selv etter tidens gang.

   

  Funksjonell: Til slutt må en logo være funksjonell og hensiktsmessig for de formålene den skal brukes til. Det bør være enkel å implementere på ulike medier og i ulike situasjoner.

   

  Det er viktig å merke seg at det finnes ulike typer logoer, inkludert ikoniske logoer (bare en enkel grafisk figur), typografiske logoer (kun tekst), og kombinasjonslogoer (kombinerer tekst og grafiske elementer). Valget av logo-type avhenger av merkets behov og identitet.